La Romana costa blanca spanje

Wanneer je wegrijdt van de kust verandert het landschap plotseling naar bergachtig en prachtig groen. De hoogbouw maakt plaats voor kleine authentieke dorpjes en valleien vol met wijngaarden, citrus- en amandelbomen.

Eén van de ideale periodes om de streek te bezoeken is eind februari met de bloei van de amandelbomen. Het landschap kleurt dan volledig wit en roze. Spanje kent ook een zeer gevarieerde flora. De vegetatie is subtropisch mediterraan met agaven, cactussen en palmbomen.

In onze tuin treft u daarnaast ook nog een grote dadelboom, een ollijfgaard, een peperboom en enkele fruibomen… en natuurlijk mogen we onze vier kippen niet vergeten die zorgen voor de verse eitjes ’s morgens bij het ontbijt.

Zeker een bezoekje waard is het enige dadelpalmenbos van europa in Elche.

 

Ook de vogelwereld is zeer rijk. Eén van de vele natuurparken zoals bijv. El Parque Natural el Hondo is van groot belang voor overwinterende vogels maar is ook een belangrijke broedplaats voor verschillende bedreigde vogelsoorten.

Heel indrukwekkend zijn de zoutmeren of ‘Salinas’ zoals dat bij La Mata en het zuidelijker gelegen zoutmeer bij Torrevieja waar de aanwezige populatie flamingo’s indrukwekkend is.

Een voltreffer is zeker een uitstap (gratis!) naar de helende modderbaden van Lo Pagan waar je je op het einde kunt afspoelen in geheel zout, ondiep en zalig superwarm water.

In het nabijgelegen dorp Novelda kunt u een bezoekje brengen aan el Santuario Santa Maria Magdalena, een wondermooi kerkje in Gaudi-stijl met daarnaast de ruïne van el Castillo de la Mola, een kasteel uit de 12e eeuw uniek in Europa omwille van zijn 3-hoekige toren.

Fascinerend zijn ook de talrijke grotwoningen die vnl. door zeer vriendelijke en gastvrije kunstenaars en handvaklieden worden bewoond.

Ook een bezoekje waard zijn de Basilica de Santa Maria en het Museo Arqueológico y de Historica in Elche of het Museo del Palmeral Huerto de San Plácido (gratis) waar trouwens ook een actieve workshop voorzien is met palmbladen. Zeker en must is een bezoek aan de talrijke Bodega’s in de omgeving zoals die van La Romana, Pinoso, Matola… waar u een rondleiding met professionele uitleg krijgt hoe wijn wordt gemaakt met daarop volgend een proeverij en dit gepaard gaande met een hapje, tapas of zelfs een barbecue. Daar wij samenwerken met een nederlandstalige gids die alles van begin tot einde verwoordt en graag al uw vragen beantwoordt dienen de uitstappen tijdig gereserveerd te worden.

    

In de regio zijn zeer veel  kalksteen- en marmergroeves. Ook hier kunt u een professionele rondleiding krijgen door een spaans gecertificeerd nederlandstalige gids. Indien interesse is ook hier de boodschap tijdig reserveren. Let wel op in augustus zijn de groeves de ganse maand gesloten wegens vakantie.

Tot slot hebben we tal van toeristische folders ter uwer beschikking.