Activiteiten aan Costa Blanca

 

B&B Alegria is een prima uitvalsbasis voor het maken van prachtige wandelingen, uitgestippelde autoroutes maar ook voor het maken van lange fietstochten. Er zijn tal van fietsverhuurbedrijven (indien u fiets(en) wenst te huren gelieve tijdig te verwittigen). Veel fietsers die in de winter, voor- en najaar naar Spanje gaan kiezen immers voor de Costa Blanca.

        

Aan de Costa Blanca heerst  een microklimaat doordat er zich vanaf Murcia tot Denia in het directe achterland een bergketen bevindt die als een buffer werkt voor weersinvloeden vanuit zowel het binnenland alsook vanuit de zee. De Costa Blanca is trouwens door de WHO als de gezondste regio van Europa benoemd.

Met meer dan 300 dagen zon per jaar kun je het gehele jaar genieten van aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 18°C. Dit betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en dat het in de winter relatief warm is.

Voor alle watersporten, bootverhuur en excursies kunt u terecht aan de kust.

Daarenboven beschikt B&B Alegria over een ruim zwembad (5×10) die volledig kan afgesloten worden met een mooi zicht op de bergen en de fruitboomgaarden. Men kan er zonnen en relaxen in de ligstoelen op het terras. In de tuin kunt u ook nog een dartbord, een Ping-Pongtafel, een trampoline, petanquebaan, hangmat, Jacuzzi en een schommel vinden. Gezelschapsspelen, een televisie en tal van boeken in de gemeenschappelijke ruimte met gezellige openhaard maken het rijtje af.De tuin is volledig omheind, dus geen probleem voor de allerkleinsten onder ons.

        

In de omgeving kunt u nog tal van activiteiten vinden zoals tennis, paddle-tennis, paardrijden, golf,  in/outdoor paintball, fitness… teveel om op te noemen!